Comunicat

El Consell Escolar de Catalunya es planta davant la unilateralitat del Conseller

L’anunci en roda de premsa del dijous passat, al costat del president de la Generalitat, sobre els canvis en profunditat que es plantegen per al calendari del curs vinent han generat un gran malestar entre els membres del Consell Escolar de Catalunya. El dilluns, 14 de febrer, la comissió permanent del Consell va emetre un comunicat als seus membres en què es queixava de no haver estat informada prèviament, com estipula la normativa, que les circumstàncies de l’anunci són inoportunes i que consideraven afectats els vincles de confiança entre el Conseller i l’organisme.

L'endemà, 15 de febrer, s’havia convocat a la Comissió de Programació, encarregada de redactar el dictamen preceptiu sobre el calendari. Tanmateix, i per iniciativa de les diverses organitzacions que la componen, un cop iniciada la reunió, els membres de les entitats han decidit plantar la reunió, per tant, no entrar en el debat, i sí en canvi han aprofitat la primera part perquè diversos membres expressessin la seva indignació sobre les formes, i en alguns casos, els continguts de la proposta.  Hi ha hagut unanimitat per part de representants de sindicats,  moviments de renovació pedagògica, federacions de famílies, entitats municipalistes, o patronals a l’hora de fer arribar el malestar al Conseller, criticar les seves maneres poc democràtiques  instar-lo a rectificar i iniciar un procés de diàleg i negociació que busqui el consens sobre un tema tan delicat.

Paral·lelament, hi ha una iniciativa en marxa de convocar un plenari extraordinari, amb la presència de la totalitat dels seus 53 membres, on comparegui el Conseller a donar les seves explicacions.

USTEC·STEs (IAC)

15 de febrer de 2022

 

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes