Comunicat

Anunci del calendari escolar per al curs 2022-2023 Un despropòsit populista

Aquest matí, el conseller González Cambray, acompanyat del president Aragonès, han anunciat canvis profunds en el calendari escolar, amb mesures com l’inici de curs el 5 de setembre, l’increment de dies lectius i altres elements encara per analitzar que podrien lesionar profundament els drets laborals del personal dels centres i també el benestar de l’alumnat.

USTEC·STES (IAC) considera un escàndol que una qüestió tan transcendent s’anunciï als mitjans de comunicació sense cap diàleg previ amb la comunitat educativa, saltant-se tots els procediments jurídics i administratius, i de manera unilateral. L’ordre de calendari ha de ser negociada prèviament a la Mesa Sectorial, ha de ser presentada al Consell Escolar de Catalunya, s'ha de treballar en la seva comissió de programació, elaborar un dictamen i aprovar-se en un plenari. Però l'única cosa que s'ha fet es enviar un correu a les direccions poques hores abans de comparèixer en roda de premsa. Que el Departament faci aquesta passa unilateral, sense consens ni discussió prèvia amb la comunitat educativa, només ho podem entendre com un acte de populisme, una improvisació política i una cortina de fum.

És un acte de populisme perquè sembla buscar rèdits electorals en base a l’atàvic prejudici contra uns treballadors i treballadores que s’han deixat literalment la pell i la salut en els darrers anys de pandèmia, perquè l’avançament del curs representa greus problemes logístics (és més que improbable que hi hagi tot el professorat i personal laboral tan aviat), perquè implica un sobreesforç organitzatiu a uns centres ja massa carregats. És una improvisació política perquè no ho han parlat amb ningú, ni mesa sectorial, ni la comunitat educativa, ni els claustres, ni les direccions. I és una cortina de fum perquè fer-ho en aquest moment (normalment el calendari es discuteix durant els mesos d’abril i maig) pot servir de cortina de fum per ocultar l’òbvia submissió del Departament davant la sentència del 25% o les creixents crítiques de la comunitat educativa als decrets curriculars.

I sobretot, això és contemplat com a una agressió per a tot el personal dels centres, que ho han donat tot en aquests dos darrers anys. És un cop moral incalculable. I mereixerà una resposta contundent per part de la comunitat educativa.

 

USTEC-STEs (IAC)

10 de febrer

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes