Comunicat

Prou d’acatar els atacs a la llengua!

Després de confirmar la notícia que el Departament d’Educació ha acatat de nou els requeriments que s’estan duent a terme, un rere l’altre, sense cap aturador, per part d’organismes contraris a l’escola en català i veient que l'única finalitat d'aquests és acabar amb la immersió lingüística, som també testimonis de com el nostre conseller d’Educació no fa res per impedir cap de les continues accions que s'estan duent a terme en contra de l’escola en català.

Per tots aquests motius, volem mostrar la nostra disconformitat més enèrgica amb les actuacions del Departament d’Educació i del conseller en particular. 

Volem comunicar que estem totalment indignats i que considerem que les actuacions del Departament d’Educació defensant la nostra llengua i la nostra immersió lingüística són del tot insuficients, ineficaces i  més aviat inexistents. Hem de dir que, fins i tot, hi trobem un cert col·laboracionisme, una manera de treballar en la línia d’amagar-ho tot, de deixar fer els que volen acabar amb el nostre model d’escola en català i de no fer res que pugui molestar les entitats que tenen com a finalitat eliminar el català en l’escola. 

Volem veure respostes clares i contundents del Departament d’Educació defensant el català, amb una crida contundent a desobeir les accions que van en contra de la nostra immersió lingüística.

Volem veure com el Departament recorre, fins a la darrera instància, les decisions judicials contràries al català. Ara per ara, el nostre Departament les està acatant totes, una rere l’altra, fins i tot, anant més enllà del que exigeixen els tribunals. Sense qüestionar el que es demana, fomentant el seu compliment i sense donar alternatives ni mostrar cap disconformitat. Si el Departament no s'hi oposa mínimament, està afavorint aquestes actuacions i n’està fomentant d’altres en el mateix sentit. 

Volem que el Departament d'Educació no col·labori amb cap entitat i organisme contrari a la nostra llengua.

Volem que la Conselleria d’Educació formuli una resposta contundent i immediata tot reafirmant que la llengua vehicular dels centres d’educatius és el català, amb tot allò que comporta. Cal recordar que la mateixa Llei d’Educació de Catalunya així ho estableix.

Des d'USTEC-STEs (IAC) ens reafirmem una vegada més en el nostre compromís amb una escola catalana en català.

Per això creiem cabdal que es protegeixin els centres educatius dels continuats atacs d’organitzacions nascudes amb el clar objectiu de fer fora el català del nostre sistema educatiu públic per deixar-lo com una llengua testimonial.

Mentrestant, com ja vam informar en un comunicat anterior, davant totes aquestes ofensives que rep la llengua i veient la submissió del Departament, demanem una reunió amb el Conseller per tal que reiteri el seu compromís amb el català i que freni qualsevol ingerència de grups que només busquen atacar la immersió lingüística.

De nou, exigim al Govern de la Generalitat que faci una defensa clara i sense complexos de la llengua catalana, llengua de cohesió al nostre país.

 

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes