Comunicat

Salut

Comunicat USTEC-STEs  (SALUT): Què ens preocupa més?

El Departament improvisa de nou, amb presses un altre cop i en el  darrer moment ens ha plantejat les directrius que marquen com es gestionarà el curs a nivell pandèmic, i ens ha sorprès fins i tot amb la publicació d’un decret que ha vist la llum quan alguns centres ja havien iniciat el curs escolar amb alumnes.

Aquest nou decret i les noves directrius obren molts interrogants i plantegen molts temes que caldria haver treballat i abordat amb temps…

  • No hagués estat més senzill seguir confinant tot el grup durant els 10 dies que hi ha estipulats, i no fer trencaclosques mal fets?
  • No es pot fer una PCR a tot l’alumnat del grup i que el resultat d’aquesta prova sigui l’indicador per la quarantena?
  • Quantes vegades es pot trobar un mateix grup en aquesta situació amb aquest canvi de criteri, afegint ara un ensenyament híbrid amb part del grup presencial i l’altra part en format telemàtic?
  • Podem garantir, amb el confinament d’una part del grup només, que no hi ha contagi per part dels alumnes amb la pauta completa de la vacuna?
  • Com durem a terme aquest ensenyament híbrid amb una mínima qualitat si no tenim els mitjans tecnològics per fer-ho? Com ho farem sense sobrecarregar encara més el professorat del centre, que haurà de fer equilibris per tutoritzar tot l’alumat, preparar tasques diferenciades per a uns i altres, i fer-ne el seguiment?
  • Què passa amb el nostre dret legítim a la privacitat? Què passarà  i com es gestionaran realment les dades privades sobre la vacunació de l’alumnat?
  • Quines conseqüències patiran els alumnes no vacunats quan es faci evident la seva situació davant de la resta de grup i del centre? Tinguem clar que la direcció pot tractar les dades amb total discreció, però hi ha informacions que se sabran/deduiran en el moment de confinar només una part del grup.
  • On és el personal d’infermeria que tant hem demanat des d’USTEC-STEs des de fa anys, com a referent de cada centre? No podria haver estat aquest personal el que, a més d’atendre alumnat amb necessitats educatives, administració de medicaments, també podria haver gestionat les dades de vacunació?
  • Podem carregar les direccions amb una responsabilitat que no els és pròpia amb la gestió de dades sensibles?
  • No hauria de ser el gestor/a COVID dels CAPS la persona que hauria de tenir el control d'aquesta informació estrictament sanitària i confidencial?

No cal dir que el més urgent i important és garantir la seguretat als centres i, per tant, ens cal poder complir els protocols que ens marca Salut.

Hem d’assegurar que l’entorn en el qual conviu tota la comunitat educativa sigui del tot segur i hem de garantir l'efectivitat del conjunt de mesures de prevenció i protecció de la salut en els centres del sistema educatiu de Catalunya per fer front a la pandèmia de la COVID-19. I per fer-ho, ens hem d’implicar i treballar en col·laboració. Però, precisament per això, perquè la prioritat és i ha de ser sempre la salut per davant de tot, perquè el Departament no ha escoltat la part social i no ha tingut en compte les nostres demandes?

No tenim la solució per a tot, però el treball conjunt implica altres idees i plantejaments, i permet poder resoldre millor i amb més eficàcia les diferents situacions que anem trobant i que ara són d’emergència medica i social.

Reivindiquem de nou personal d’infermeria referent per al centre com a figura imprescindible de salut, reivindiquem de nou la nostra participació i col·laboració en tots els temes referits a la millora de la qualitat de l’educació i dels drets dels treballadors i treballadores dels centres, i reivindiquem de nou que s’ha de vetllar per la salut física i psíquica de TOT l’alumnat i de TOT el personal del centre (direccions, professorat, personal d’atenció educativa….).

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes