covid-19

No tenim material de seguretat als centres. Més improvisació i manca de previsió

El sindicat USTEC ha traslladat la queixa de molts centres de diferents tipologies que no han rebut la remesa del material de seguretat per al 3r trimestre, malgrat que en el marc de la Paritària de Salut, les seves màximes responsables, van assegurar que es rebria, puntualment, després de Pasqua.

Des dels centres ens han fet notar que tenen superhàbit de gel hidroalcohòlic, però que ara mateix amb prou feines poden garantir les mascaretes FFP2 per al personal vulnerable, no així les mascaretes quirúrgiques per a la resta de personal, ni per fer front a les possibles eventualitats del dia a dia. No en tenen i estan fent mans i mànigues.

Avui dilluns, 17 de maig, hem rebut resposta a la nostra queixa i se'ns ha comunicat que, fins a finals de la setmana vinent no es podrà distribuir als treballadors/es aquest material tan necessari per realitzar la tasca professional, amb totes les garanties de protecció, les mínimes necessàries establertes pels organismes competents.

Des d'USTEC-STEs valorem molt negativament aquesta manca de previsió i d'organització, de les quals ha fet gala el Departament d'Educació durant tot el temps que portem en pandèmia. Entenem que aquestes qüestions no depenen en absolut de Salut, pretext que han usat en molts moments el nostre Departament, especialment quan se'ls ha interpel·lat pel que fa a temes tan importants com la campanya de vacunació del personal dels centres docents. La informació sobre aquesta qüestió ha estat sovint inexistent, confusa o molt tardana.

Continuarem exigint l'aplicació de totes les mesures necessàries per poder conjugar la tasca docent als centres, amb les màximes garanties de seguretat i higiene, amb la situació epidemiològica. Seguirem mobilitzant el professorat i el personal de suport a la docència, com vam fer el passat 15 de maig, encerclant la Generalitat.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes