Valoració Mesa Sectorial convocatòria d’oposicions 2021: Ni fixesa ni concurs de mèrits, de nou, un concurs-oposició per accedir al…

Valoració Mesa Sectorial convocatòria d’oposicions 2021: Ni fixesa ni concurs de mèrits, de nou, un concurs-oposició per accedir al cos docent

En la negociació del nou procediment d’oposicions per al 2021 USTEC-STEs (IAC) denunciem frontalment que les Meses de Negociació es converteixin en eines exclusivament de transmissió d’informació i en les quals no es negocia qüestions de fons obviant els debats sobre el model d’accés a la funció pública. No es té cap voluntat ni cap interès en avançar en la direcció d´un sistema d´accés al cos docent que passi per un concurs de mèrits i un sistema que suposi la fixesa pel col·lectiu interí tal com plantegen les darreres sentències europees del TJUE.

La proposta de resolució, a la qual USTEC-STEs (IAC) hem fet una esmena a la totalitat, potencia un sistema de concurs-oposició memorístic, eliminatori i en molts casos arbitrari que considerem nefast, decepcionant i poc transparent per a les persones opositores i per a l’educació pública, ja que deixa de banda l’experiència de molts treballadors i treballadores que porten molts anys al Departament, i que ja han estat extensament avaluats sense garantir la seva consolidació real per tal de funcionaritzar-los.

El nostre posicionament és clar:

1. Demanem que es negociï en la línia que sempre ha portat USTEC·STEs (IAC) un concurs de mèrits que garanteixi una consolidació i estabilització del professorat interí: amb l´aplicació de l’article 61.6 EBEP i de la Disposició Transitòria quarta EBEP. Hem demanat i tenim el compromís de l’Administració d’una Mesa de Negociació sobre la modificicació de l’EBEP i del RD 276/2007 d’ingrés a la Funció Pública.

2. No existeix voluntat per negociar un pacte d’estabilitat pel personal interí. USTEC·STEs (IAC) va presentar una proposta tècnica (pacte d’estabilitat) en el seu moment i a hores d’ara encara desconeixem la proposta de l’administració tot i el compromís obtingut enguany, gràcies a la nostra insistència, la convocatòria d’una mesa tècnica.

3. USTEC·STEs (IAC) rebutgem completament l’endarreriment en els nomenaments com a funcionari en pràctiques a 1 de setembre de 2022 i del nomenament de funcionariat de carrera a 1 de setembre de 2023, ja que creiem que és possible acabar el procés de concurs-oposició a 31 de juliol de l´any en curs com anteriorment es feia. L´allargament del nomenament com a funcionari de carrera implica la pèrdua de drets com a treballador públic.

Terminis previstos

  • Publicació de la Resolució del concurs- oposició principis Febrer 2021

  • Inici procediment oposicions Juny 2021

  • L’ordre actuació dels i les aspirants segons la Resolució PDA/3346/2020: inici per la lletra M.

Valoracions i propostes :

  • En aquesta convocatòria també hi haurà Adquisició de Noves Especialitats i accés a cos superior.

  • Reclamem que en l’accés a un cos superior no hi hagi supòsit pràctic tal i com es recull en la normativa estatal.

  • Fixar a 3 mesos el temps mínim per al període de pràctiques, tal i com marca la normativa de base.

  • Hem demanat que l’administració habiliti un correu electrònic de contacte dels tribunals per facilitar la comunicació entre aspirants i tribunals.

  • Exigim l’accés a la informació de tot el procediment per part dels representants dels treballadors/es i que els aspirants puguin accedir a la informació dels tots els tribunals de la seva especialitat. USTEC-STEs (IAC) si no es garanteix l’accés a la informació estudiarem la via per seguir pressionant.

  • Facilitar el coneixement del supòsit pràctic ja sigui amb exemples varis publicats a la web per especialitat com la publicació dels criteris de qualificació de les diferents parts de la prova.

En conclusió, el Departament no vol negociar absolutament res més enllà de puntejar la Resolució en aspectes que fan referència a qüestions menors i que en cap cas impliquen una consolidació real dels interins.

Us recordem que USTEC·STEs organitzarà assessoraments específics per a l’afiliació. Tant bon punt es publiqui la convocatòria, com hem fet els anys anteriors, es realitzaran unes sessions d’assessorament per orientar el procediment. S’informarà per correu electrònic a l’afiliació.

USTEC-STEs (IAC)

19/01/2021

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes