Nadal per a tothom! Dret a gaudir del permís de maternitat fragmentat i dret de les persones substitutes a mantenir el nomenament durant…

Nadal per a tothom! Dret a gaudir del permís de maternitat fragmentat i dret de les persones substitutes a mantenir el nomenament durant els períodes no lectius

El dret de fragmentació del permís per naixement per a la mare biològica i el permís per naixement del progenitor diferent de la mare biològica, els antigament anomenats permisos de maternitat/paternitat, són una eina de conciliació familiar. Permeten a aquestes persones una organització que fa més portable i enriquidora la doble tasca parental i laboral.

Aquesta tasca no ha de ser incompatible amb el manteniment del nomenament del personal que les està substituint durant els períodes no lectius (Nadal, Setmana Santa). Cal pensar que, durant aquests dies no lectius, el treball de les persones substitutes no s’atura. Com que es reincorporen a la mateixa plaça el dia 8 de gener, durant aquests dies han d’acabar tasques (correcció, per exemple) i han de preparar les classes del retorn. Aquest treball ha de ser retribuït i, per tant, no se’ls ha de treure el nomenament.

Quan es produeixen aquests talls, les persones substitutes no tenen cap possibilitat de ser nomenades, perquè es tracta d’un període sense nomenaments.

Aquest fet també provoca que alguns docents que voldrien gaudir del permís se sentin pressionats perquè la persona que els substitueix deixa de cobrar el sou durant molts dies, setmanes, tot i que es pugui tornar a incorporar a la plaça.

Per a USTEC-STEs (IAC) un dret no hauria d’entrar en contradicció amb l’altre. Ni les persones que gaudeixen del permís de maternitat/paternitat han de veure els seus drets retallats, ni les persones substitutes han de veure el seu nomenament interromput només pel fet que els coincideix amb un període no lectiu.

USTEC-STEs (IAC) segueix demanant que el Departament tingui la voluntat política de mantenir aquests contractes i per tant agafi el compromís de mantenir les retribucions de tot el personal substitut que es trobi en aquesta situació. És l’única manera de mantenir l’estabilitat de tot aquest col·lectiu de docents: sou i feina a tots els efectes.

USTEC-STEs (IAC)

1/12/2020

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes