Comunicat

FP

Sobre la desaparició del cos de professors tècnics d’FP

Davant la nova Llei d’educació que en breu el govern espanyol presentarà per al seu debat al Congrés dels Diputats de Madrid, USTEC-STEs (IAC) informa que, des de fa molts anys i especialment durant els darrers quatre anys, hem treballat molt dur, i sempre sense el recolzament de cap altre sindicat, per acabar amb la injustícia absurda i gratuïta que pateixen més de 3.000 docents del Cos de Professors Tècnics de Formació Professional del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Uns 35.000 docents en tot l’estat.

Fruit d’aquest incessant treball, hem pogut sensibilitzar el govern català i el govern de l’estat. Així doncs, a Catalunya hem aconseguit que el Parlament de Catalunya aprovés l’equiparació salarial per llei amb el recolzament de la majoria dels grups parlamentaris, que van donar el seu vot afirmatiu a la nostra proposta plasmada en una moció presentada per Podem. I en l’àmbit estatal vam presentar una sèrie d’esmenes a l’esborrany de la nova llei LOMLOE recollides per la majoria dels grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i replantejada pel Grup Socialista en termes diferents, però en la línia d’una equiparació laboral del professorat PTFP. Termes aquests que ara nosaltres com a sindicat més representatiu a la meitat de l’Estat espanyol, a través dels STEs-I, volem combatre per facilitar al màxim i sense cap penalització l’equiparació laboral de tots i totes els i les docents del Cos de PTFP de Catalunya i de la resta de l’estat.

L’esmena presentada pel Grup Socialista i Unidas Podemos, preveu reubicar directament totes les especialitats del Cos de PTFP al Cos de Professors d’Educació Secundària, però no així els docents, els quals es quedarien fent les mateixes funcions que feien fins ara en el Cos de PTFP a extingir. A partir d’aquí, les diferents CCAA s’encarregaran d’organitzar proves d’accés a les mateixes especialitats, ara ubicades al subgrup de funcionaris A1, perquè els docents de l’actual Cos de PTFP, que posseeixin la titulació acadèmica requerida en el seu moment, puguin accedir (opositar de nou) a aquestes especialitats ja adscrites al subgrup A1.

USTEC-STEs hem demanat i demanem al govern de l’estat espanyol i, en concret, al Grup Socialista i Unidas Podemos, així com a la resta de grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, que l’adscripció d’aquest professorat al Cos de Professors d’Ensenyaments Secundaris es faci directament, com es fa amb les especialitats, i per a tots els treballadors i treballadores. En cas contrari, no tan sols no s’haurà solucionat aquesta injustícia que dura ja 30 anys, sinó que s’hauran creat altres problemes i injustícies de difícil solució a curt termini i del tot gratuïtes i injustificades.

Per USTEC·STEs la reivindicació del cos únic de professorat, enfront d’altres sindicats que fan de la divisió entre cossos docents la seva raó de ser, no és un recurs retòric, sinó que té unes conseqüències pràctiques importants. Considerem que la funció docent té la mateixa importància sigui quina sigui l’etapa educativa en la qual el professorat desenvolupi la seva feina i que per tant, cal una equiparació progressiva de les condicions de treball del conjunt del professorat, establint un règim salarial igualitari i no jeràrquic, en oposició a l’actual sistema d’estadis i complements i la negociació de mecanismes que permetin una mobilitat del professorat entre les diverses etapes educatives, sempre d’acord amb els criteris d’objectivitat, transparència, capacitat, mèrit i especialitat.

USTEC-STEs (IAC)

11/11/2020

Comunicat STEs INTERSINDICAL: LA CONFEDERACIÓN STEs-i EXIGE LA INTEGRACIÓN DE TODO EL PROFESORADO TÉCNICO DE FP EN EL CUERPO DE SECUNDARIA

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes