Comunicat

USTEC-STEs (IAC) DENUNCIA LA INCORPORACIÓ DE DOCENTS EL PRIMER DIA DE CURS SENSE ELS DIES DE PREPARACIÓ NECESSARIS

USTEC-STEs (IAC) va denunciar el passat 17 de juliol la decisió del Departament d’Educació de no fer els nomenaments dels reforços de professorat a finals d’agost sinó a principis de setembre, amb la qual cosa no arribarien l'1 de setembre als centres sinó que, com a molt aviat, hi arribarien el dia 7, només tres dies abans de l’inici de curs.

 

Aquests nomenaments finalment s’han realitzat entre el 3 i el 4 de setembre, amb data d’incorporació als centres educatius entre el 7 i el 9 de setembre.Per tant, el Departament d’Educació s’ha estalviat una setmana de salari d’un total de 7.743 docents, tot perjudicant obertament el funcionament i preparació als centres educatius que no han pogut comptar amb aquest personal durant els primers dies de preparació d’un curs d’una gran complexitat.

De fet, des d'USTEC-STEs (IAC) denunciem que avui 14 de setembre, dia d’inici del curs escolar, un total de 2.709 docents que van ser nomenats just el dijous 10 de setembre, s’incorporaran avui de bell nou als centres educatius. Aquests treballadors i treballadores no hauran pogut fer cap tipus de preparació i es trobaran directament davant de l’alumnat, amb el consegüent perjudici tant per als centres com per al mateix alumnat. Cal destacar que, del total de 2.709 persones nomenades, 1.174 han rebut un nomenament llarg fins a finals de curs (juny, juliol o agost). 

Algunes escoles rurals on imparteixen el primer nivell de cicle inicial ( llar d infants d escola rural) no han pogut obrir les aules als alumnes d 1 a 3 anys perquè el Departament no ha nomenat la professional que es farà càrrec d aquests alumnes. Ajuntaments i centres han fet arribar la queixa al sindicat i a la premsa perquè el Departament no està complint el conveni que hi ha entre dues administracions.

 

USTEC-STEs (IAC)
14.09.2020

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes