Comunicat

El Departament d’Educació no es pren seriosament la presencialitat al setembre: una irresponsabilitat que podem pagar cara

La crisi sanitària provocada per la COVID-19 ha posat en escac l’educació pública. Davant la situació viscuda s’han visibilitzat les mancances i dificultats històriques que ja arrossega el sistema educatiu infrafinançat i que no assoleix l’objectiu més bàsic per a la nostra societat: garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats. No en va som un dels països europeus amb les ràtios d’alumnes per aula més altes, amb unes infraestructures envellides i insuficients i amb unes dotacions de professionals, docents i personal d’atenció educativa, més escarransides.

En un moment excepcional, hem vist que la quantitat de recursos previstos s’anava retallant: el president Torra parlava de milers de professors i professores, la consellera de la Presidència, de 9.000 i, finalment, a la Mesa Sectorial el Departament ha rebaixat la xifra a 3.200 docents per tal de complir el que ja preveu la normativa de ràtios: a 25 alumnes per grup a infantil i primària i 30 a secundària obligatòria.

USTEC·STEs (IAC) vam fer una proposta coherent per garantir la presencialitat al 100 % tot preservant la seguretat del nostre alumnat: una reducció de ràtios a 10 a infantil i 15 a primària i secundària és l’opció que permet la traçabilitat de grups estables. La prioritat és no incórrer en riscos innecessaris davant la incertesa de l’evolució del virus. D’aquesta manera, el sistema educatiu estarà preparat i podrà reaccionar adequadament en cas de rebrots.

La proposta d’instruccions per al curs 2020-2021 presentades, una vegada més en roda de premsa (abans de negociar-la amb la comunitat educativa), és una irresponsabilitat que podem pagar cara. El setembre tot començarà com qualsevol altre curs, únicament amb canvis cosmètics. Les nostres propostes tracten de preservar la seguretat de l’escola, alhora que busquen la qualitat educativa.

Amb la voluntat ferma de millorar el sistema públic i amb el convenciment que el curs vinent cal assegurar la presencialitat del 100% de tot l’alumnat, USTEC·STEs (IAC) demanem al Departament un canvi de rumb. Encara hi som a temps.

1 de juliol de 2020

USTEC·STEs (IAC)

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes