USTEC·STEs

La Junta de Personal de Barcelona comarques demana la dimissió del conseller Bargalló

LA JUNTA DE PERSONAL DOCENT NO UNIVERSITARI DE BARCELONA COMARQUES DEMANA LA DIMISSIÓ DEL CONSELLER JOSEP BARGALLÓ

La Junta de Personal Docent No Universitari de Barcelona Comarques troba inacceptables les afirmacions fetes pel Conseller d’Educació, Josep Bargalló, i en demana la dimissió.

Des de la Junta de Personal, denunciem que el Departament d’Educació, representat per la figura del Conseller Bargalló, menysté el funcionariat. Segons les seues declaracions durant la visita a Tortosa el dia 2 d’octubre, el 30% dels funcionaris estan endropits i les escoles funcionen millor sense ells, és a dir, quan tot el personal és interí.

També volem expressar el nostre malestar per la manca d’intenció de revertir les retallades: el Conseller ens ha comunicat que, d’aprovar-se els pressupostos, estudiarien retornar l’hora lectiva a primària el curs vinent, i els professors de secundària haurien d’esperar al curs 2021-2022, segons les previsions actuals, i de les hores de permanència ni parlar-ne.

Volem destacar el NO rotund del conseller a la derogació del Decret 39/2014 de plantilles, un decret que, com li hem fet saber, resta poder al claustre i té el perill de convertir els instituts i les escoles en sistemes caciquils. Considerem que la seva resposta ha estat inexcusable, ja que ha qüestionat el paper de la democràcia als claustres, arribant a dir que les assemblees no funcionen, i que en última instància, aquí mana el Departament. No content amb això, ha instat els treballadors i treballadores que no estiguin d’acord amb aquestes condicions laborals, alineades amb la privatització del sistema educatiu, a marxar de l’ensenyament públic.

Junta de Personal Docent de Barcelona Comarques

 

Barcelona, 4 d'octubre de 2019

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes