FP

Comunicat d’USTEC·STEs respecte les proves d’idoneïtat de la Formació Professional i els Ensenyaments de Règim Especial

Pagament de les despeses del professorat membre de tribunals de les proves d’idoneïtat:

En la RESOLUCIÓ ENS/2980/2016, de 27 de desembre, per la qual s'aproven les bases de les convocatòries de concurs públic per formar part de la borsa de treball per prestar serveis com a personal interí docent en centres educatius dependents del Departament d'Ensenyament, es regulen, entre d'altres aspectes, les Proves d'idoneïtat per a 7 especialitats de PS d'FP, 16 especialitats de PTFP, per totes les especialitats d'EOIs, 12 especialitats de PS d'EAD i 8 de Mestres d'EAD.

També especifica, que aquestes proves es faran en el Centre on s'ha de cobrir la vacant i alguns aspectes generals sobre les fases.

Sobre aquest tema la USTEC-STEs (IAC) demanà en Mesa Sectorial i Meses tècniques d’FP, que les proves es tornin a fer davant d’un tribunal que inclogui els candidats de tota Catalunya, que les proves es realitzin amb publicitat prèvia i transparència pel que fa als continguts i a l'avaluació i que siguin regulars i periòdiques i no restringides als candidats/es del SSTT del centre on es realitzin (per no excloure la resta de candidats d’altres SSTT)."

– Que les convocatòries siguin a tot Catalunya, regulars i periòdiques.

– Que es garanteixin la igualtat d'oportunitats.

– Que els criteris d'organització, continguts i items d'avaluació siguin públics i transparents

Actualment, s’estan desenvolupant les proves d’idoneïtat, a diferents territoris, per les especialitats de les EOI, els tribunals estan formats per professorat funcionari a proposta de les direccions, en alguns idiomes s’han presentat centenars de candidats/es, en alguns casos , i així hem rebut queixes, de professorat que s’ha de desplaçar de la ciutat del seu lloc de treball a d’altres ciutats a on es fan aquestes proves, per ser membres del tribunal corresponent i fora de la seva jornada laboral, es a dir en dissabtes, i tots les despeses al seu càrrec.

USTEC-STEs (IAC) exigeix que es torni a fer tribunals, com abans del 2011, abans de les retallades i per tant amb la corresponent atribució econòmica. Que les persones membres dels tribunals han de rebre la corresponent despesa per desplaçament des de el lloc de treball a la seu del tribunal.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes